Presoflex u Vukovaru gradi novu Ekonomsku školu vrijednu 95 milijuna kuna

Poslije više godinama najava i priprema, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Presoflex gradnja Ino Galić potpisali su u srijedu 26. svibnja Ugovor o izgradnji nove Ekonomske škole u vukovarskom naselju Olajnica.

Prema riječima gradonačelnika Penave, projekt izgradnje Ekonomske škole dio je Intervencijskog plana grada Vukovara. Vrijednost Ekonomske škole iznosi preko 95 milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije putem Intervencijskog plana grada Vukovara sa gotovo 46,5 milijuna kuna, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurat će gotovo 37,4 milijuna kuna dok će razliku od 12 milijuna kuna osigurati Grad Vukovar.  

– Nova Ekonomska škola na dva kata biti će izgrađena na Olajnici te namijenjena optimalnom broju od 480 učenika. Sastojati će se od 20 specijaliziranih učionica, jedne učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora uz sve potrebne servisne prostorije. Školska sportska dvorana biti će trodijelna, s 3 košarkaška terena, 8 blokova svlačionica s tuševima, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike te vanjskim terenima, rekao je Penava.

Kako je najavljeno radovi će započeti uskoro, a planirano je da ukoliko ne bude nepredviđenih poteškoća završe za 26 mjeseci.

 – Sa izgradnjom nove Ekonomske škole modernizirati ćemo obrazovnu infrastrukturu i osigurati kvalitetnije obrazovanje. U isto vrijeme i sportskim klubovima i rekreativcima osigurat ćemo kvalitetnije uvjete za rad, rekao je Penava. 

Ekonomska škola Vukovar od 2006. godine djeluje u prostorima nekadašnje osnovne škole radi čega su u više navrata obavljani i razni radovi s ciljem kvalitetnijih i boljih uvjeta za učenike i zaposlenike.

Ravnateljica škole Jelena Vinaj kaže kako je škola dio niza projekata kao i da trenutno imaju 24 razredna odjela u dvije smjene. Provode i razne druge aktivnosti tako da imaju ustrojene volonterski, sportski i filmski klub, Sinergijski razvojni centar kao i školski radio.

Sa izgradnjom nove Ekonomske škole postojeća zgrada, koja je u vlasništvu Grada Vukovara, biti će ponovno iskorištena za odgojno obrazovne svrhe ili pak prenamijenjena u IT centar.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/u-vukovaru-zapocinje-izgradnja-nove-ekonomske-skole-vrijedne-95-milijuna-kuna-1495468 

Tagovi:
Druge Novosti: