Presoflex: Glina će u travnju dobiti novu zgradu Doma zdravlja

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je ovog tjedna sa suradnicima obišao radove na obnovi zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Glini. Izvođač radova je Presoflex gradnja d.o.o.

– U zgradi Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Glini prije potresa bile su smještene ambulante opće medicine, ginekološka, pedijatrijska ambulanta, laboratorij, patronaža, Zavod za hitnu medicinu. Nakon teškog potresa koji nas je snašao krajem 2020. godine, zgrada je teško oštećena, a naše ambulante morale su iseliti. Za ambulante Doma zdravlja u Glini i za Zavod za hitnu medicinu pronašli smo i u kratkom vremenu uredili zamjenske prostore.


Trenutno radimo na cjelovitoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Glini: vrši se ojačavanje temelja, nosivih zidova, rade se novi nosivi zidovi. Od samog prizemlja pa sve do krova vršit će se zamjena stolarije, uređivat će se sanitarni čvorovi, nova fasada. Glina će ovom obnovom dobiti novu zgradu Doma zdravlja! – izjavio je Celjak.

Vrijednost radova je 11,5 milijuna kuna, a završetak se očekuje u travnju iduće godine. I ovaj projekt financiran je sredstvima Fonda solidarnosti.

Jedna od korisnica prostora Doma zdravlja u Glini, liječnica dr. Sanja Štingl-Vlašić je u ime svih liječnika glinskog područja zahvalila županu Celjaku na izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći. Radovima na obnovi životno važnih objekata u Glini zadovoljan je i gradonačelnik Ivan Janković:

– Najbitnije je da je obnova u postupku, pogotovo obnova javnih zgrada, područja zdravstvene skrbi i da se što prije vrate u svoje prostorije svi djelatnici. Pogotovo ambulante opće prakse i laboratorij, patronaža i hitna pomoć. Važno je da građani ponovno imaju u središtu grada te usluge iz domene koja im je potrebna u svakodnevnom životu.- rekao je gradonačelnik Gline.

Tagovi:
Druge Novosti: