Presoflex: Izgradnjom postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u Vukovaru zaštitit ćemo Dunav

U svibnju ove godine započela je realizacija projekta izvođenja radova za dovršetak izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Vukovara. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege.

Svrha projekta  „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara“ je poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Vukovar.

U okviru ovog projekta riješit će se problematika dijela vodoopskrbe i odvodnje te su optimizirana rješenja za opskrbu dovoljnih količina pitke vode odgovarajuće kvalitete te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, s osnovnim ciljem zaštite zdravstvenog stanja i poboljšanja uvjeta života postojećih i novopriključenih stanovnika na projektnom području te općenito zaštite okoliša. Kako bi projekt priveli kraju potrebno je još dovršiti izgradnju pročišćivača otpadnih voda.

– S realizacijom ovog projekta imat ćemo moderan uređaj za pročišćavanje koji će sve otpadne vode obraditi na način da se sve nečistoće i neugodni mirisi otklone te da voda koja će se ispuštati u Dunav bude čista i ekološki prihvatljiva.- rekao je tada, prigodom svečanog uručenja ugovora, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Tagovi:
Druge Novosti: