Presoflex: Lipičanima pred očima raste Vila dobre vode

Projekt “Terme Lipik”  vrijedan je 73,3 milijuna kuna, u okviru kojega se u Lipiku želi potaknuti obnova i očuvanje kulturne baštine te staviti u funkciju i iskoristiti turistički potencijal Vile Zinke – Vile dobre vode, Perivoja i Narodnih kupki.

Projekt je sada već u poodmaklom stupnju izvedbe, pogotovo u Ulici Marije Terezije na izgradnji Vile Zinke, o čemu svakodnevno svjedoče stanovnici Lipika pred čijim očima buduća Vila dobre vode već poprima svoje planirane gabarite.

Kako bi saznali kakvi će sve sadržaji biti u njoj dostupni po završetku izgradnje, iz Lipičkog compasa kontaktirali su Jedinstveni upravni odjel Grada Lipika.

– Vila dobre vode slavi termalnu baštinu Lipika i ovdašnju kulturu liječenja vodom kroz suvremenu i atraktivnu interpretaciju i prezentaciju prenoseći svojim stanovnicima i posjetiteljima na zanimljiv i jedinstven način priču o identitetu, tradiciji i jedinstvenosti Lipika. Ona je mjesto susreta stanovnika i putnika, mjesto zaigranog učenja i razmjene ideja, mjesto stvaranja i inovativnosti.-, opisala je osnovnu ideju buduće Vile dobre vode pročelnica Veronika Prhal.

Po završetku izgradnje u prizemlju Vile dobre vode nalazit će se ulazni dio površine 345 m2 i ulazni hol, suvenirnica, uredi za zaposlene i caffe bar te tematsko dječje igralište. U podrumu će se nalaziti stalna muzejska izložba „Svijet u kapljici vode“ površine 215 m2, a na prvom katu stalna muzejska izložba „Zlatno doba Lipika“ površine 255m2. Na drugom katu bit će smještena multifunkcionalna dvorana površine 345m2, a objekt će biti opremljen i dizalom.

Prostor multifunkcionalne dvorane predviđen je za široki spektar događanja poput predavanja, radionica, koncerata, predstava, izložbi i umjetničkih rezidencija. Kapacitet dvorane je 100-120 sjedećih mjesta, a objekt će u potpunosti biti prilagođen osobama smanjene pokretljivosti i s poteškoćama u sluhu i vidu.

Izvor: Compas.com.hr

Tagovi:
Druge Novosti: