Presoflex izgradio dječji vrtić Grozdić u Kutjevu

Svoja vrata najmlađim Kutjevčankama i Kutjevčanima otvorio je prijepodne novi dječji vrtić „Grozdić“.  Objekt vrijedan 11,5 milijuna kuna u sedam mjeseci je izgradila požeška tvrtka Presoflex gradnja d.o.o., a nova zgrada kutjevačkog vrtića kapaciteta je 90 mališana na oko 900 četvornih metara.

Na otvorenju za podizanje kvalitete života u ovom gradu važnog projekta među nazočnima su bili Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, župan požeško-slavonski Alojz Tomašević, predsjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, čelni ljudi gradova i općina s područja Požeštine, dugogodišnji saborski zastupnik Franjo Lucić, gradski vijećnici Grada Kutjeva kao i najmlađi polaznici vrtića sa svojim odgojiteljicama.

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir istaknuo je vrtić kao jedan od fokusa njegova mandata.

– Izrazito sam ponosan i sretan što grad Kutjevo nakon 45 godina dobiva novi dječji vrtić, reprezentativan, moderan i suvremen, kakav ovaj grad, ljudi, a posebice mališani zaslužuju. Kapacitet od 90 djece već je danas popunjen, a ima i novih zahtjeva, pa bi mogli ubrzo u dogradnju ovog zdanja. Vjerujem da će ovo biti mjesto gdje će najmlađi stvarati nova poznanstva i uvjeren sam da se među njima krije nova gradonačelnica ili gradonačelnik ovog grada koji će nastaviti razvijati sredinu i poboljšavati uvjete života koje građani zaslužuju. – izjavio je Budimir.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek se nadovezao rekavši da nema ljepšeg i boljeg trenutka nego biti na otvorenju ovakvog projekta, jer je to dokaz da Vlada RH razmišlja o razvoju ruralnog prostora.

– Financirali smo više od 200 dječjih vrtića koji će biti otvoreni kroz godinu dana, na zahtjeve župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. Moramo biti ponosni da ova djeca dobivaju svoj dom i uvjereni smo da ćemo upravo kroz ovakve projekte osigurati razvoj ruralnog prostora i ostanak mladih obitelji. – izjavio je Tušek.

Ministar Josip Aladrović, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, dodao je kako se ova Vlada vrlo jasno odredila prema razvoju ruralnih krajeva. Ovaj projekt nije samo infrastrukturni, smatra ministar.

– Ovaj projekt čini grad Kutjevo boljim mjestom za život i daje nadu u budućnost u cijeloj Slavoniji, u krajevima koji su u posljednje vrijeme možda doživjeli depopulaciju, ali sigurno s ovakvim projektima mogu doživjeti prosperitetnu budućnost. – rekao je Aladrović.

Vrtić su rezanjem vrpce otvorili gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i ministar Josip Aladrović.

Druge Novosti: