Presoflex: Aktualne aktivnosti na projektu Aglomeracije Pleternica

Radovi na projektu Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica idu dalje. Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica, Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV i drugo.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva, unatoč promjenjivim vremenskim prilikama sa dosta oborina koje otežavaju rad na postavljanju kolektorskog sustava.

Faza 2: Dervišaga – Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci – Blacko

Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, S. Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8973m gravitacijskog i 2022m tlačnog voda. Izvedeno je 916 m tlačnog voda i 6.258 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 186 revizijskih okana i 40 okana kućnih priključaka.

Faza 4: Sulkovci – Bzenica

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 6.186 m gravitacijskog i 1.202 m tlačnog voda. Ugrađeno je 187 revizijskih okana.

Faza: Frkljevci – Kadanovci:

U tijeku je postavljanje kolektorskog sustava u Frkljevcima i Kadanovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm i tlačni vod. Projektirano je 1.468 m gravitacijskog i 1.014 m tlačnog voda te 3 crpne stanice.

Izvedeno je 913 m gravitacijskog i 122 m tlačnog voda. Ugrađeno je 27 revizijskih okana.

Faza: Gradac: 

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Gradcu gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Projektirano je 5.992 m gravitacijskog voda te 2 crpne stanice.

Izvedeno je 3.886 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 118 revizijskih okana

Započeli su i radovi ugradnje okana kućnih priključaka te se u narednom razdoblju očekuje ugradnja većeg broja okana nakon čega slijede sanacijski radovi kako prometnih tako i svih korištenih i tijekom radova oštećenih površina.

Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

02. lipnja 2021.g. održana je koordinacija sudionika na projektu, kojoj je nazočio i član uprave Hrvatskih voda Davor Vukmirić, dipl.ing.bioteh. sa svojim suradnicima, predstavnici tvrtke Tekija d.o.o, predstavnici jedinica lokalne samouprave te predstavnici izvođača radova i nadzora nad projektom. 

Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 25.967 m (56,99%).Tekija d.o.o.

Tagovi:
Druge Novosti: