Premijer Plenković na otvaranju novog paviljona Opće bolnice u Sisku, kojeg je izgradio Presoflex

Premijer Plenković istaknuo je danas da je projekt izgradnje nove dnevne bolnice i objedinjenih hitnih bolničkih prijema u Sisku vrijedan 132 milijuna kuna, a kojeg je izgradio Presoflex, dio velikog projekta modernizacije zdravstva i jačanja infrastrukture cijeloj Hrvatskoj, vrijednog 2,4 milijarde kuna.

“Ovo je doprinos želji Vlade da nakon ovog razornog potresa koji je pogodio Banovinu investiramo i više nego u nekim drugim dijelovima Hrvatske jer osjećamo da nam je ovdje potrebna i gospodarska i fizička obnova i demografska revitalizacija”, poručio je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanosti otvorenja Središnjeg paviljona Opće bolnice ”dr. Ivo Pedišić” u Sisku.
 
Podsjetio je da je ovaj projekt započet 2017. godine, na početku prvoga mandata ove Vlade, vrijedan 132 milijuna kuna te da spada u projekt dnevnih bolnica i objedinjenih hitnih bolničkih prijema koji su samo jedan dio mozaika u cijeloj Hrvatskoj.
 
“Ovo što radimo u Sisku, napravili smo u pogledu dnevnih bolnica u još 24 grada, a u pogledu objedinjenih hitnih bolničkih prijema u sedam gradova. Ta ukupna investicija u hrvatsko zdravstvo, u njegovu modernizaciju i jačanje infrastrukture iznosi 2,4 milijarde kuna”, istaknuo je.
 
Dodao je da je to potvrda želje za kvalitetnim i dostupnim zdravstvom, po najsuvremenijim standardima. Izrazio je posebno zadovoljstvo time što će 200 liječnica i liječnika te 640 medicinskih sestara i tehničkog osoblja sada imati prigodu raditi u kvalitetnijim uvjetima i skrbiti o čak 170 tisuća pacijenata koji gravitiraju ovoj bolnici.
 
Zahvalio je svima koji su proteklih godina predano radili na ovome projektu i izrazio daljnju potporu Vlade u svim sektorima Sisku i Sisačko-moslavačku županiju.

Tagovi:
Druge Novosti: