Aglomeracija Pleternica napreduje na više lokacija

U tijeku je provedba projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica“, naručitelja Tekije d.o.o., Požega.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza 2: Dervišaga – Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci – Blacko

Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8.973m gravitacijskog i 2.022m tlačnog voda. Izvedeno je 916 m tlačnog voda i 5.462 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 168 revizijskih okana.

Faza: Frkljevci – Kadanovci

U tijeku je postavljanje kolektorskog sustava u Frkljevcima i Kadanovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm i tlačni vod. Projektirano je 1.468 m gravitacijskog i 1.014 m tlačnog voda te 3 crpne stanice. Izvedeno je 684 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 21 revizijsko okno.

Faza: Gradac

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Gradcu gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Projektirano je 5.992 m gravitacijskog voda te 2 crpne stanice. Izvedeno je 3.642 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 111 revizijskih okana

Radovi se izvode i na objektima crpnih stanica CS Bzenica 1 gdje su završeni armirano betonski radovi, CS Bzenica 2, a uskoro započinju i građevinski radovi na više crpnih stanica.

Započinju elektro-strojarski radovi na crpnim stanicama CS Sulkovci1, CS Gradac 1, CS Frkljevci 2 i CS Bzenica 1, uz ugradnju predviđene elektro strojarske opreme.

Započeli su i radovi ugradnje okana kućnih priključaka te se u narednom razdoblju očekuje ugradnja većeg broja okana nakon čega slijede sanacijski radovi kako prometnih tako i svih korištenih i tijekom radova oštećenih površina.

Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 23.962 m (52,59%). Tekija d.o.o.

Tagovi:
Druge Novosti: